12.09.-19.09.2015 
Sensommerferie i det Sønderjyske
Har endnu engang benyttet mig af et kanon tilbud fra Novasols Home Exchange Club på et dejligt sommerhus lige syd for Løjt Kirkeby. Skønt hus fra 2008 med alle faciliteter, 4 soveværelser, 2 badeværelser, lækkert køkken, fine fælles faciliteter, sauna, spabad samt brændeovn og med kun 100 meter til Genner Bugt.
Det blev en dejlig uge og har denne gang fået genset det meste af østkysten fra Horsens i nord til Sønderborg og grænsen i syd.

Havde flere highlights jeg ville se, fx Gram Slot, hvor jeg havde regnet med at komme til Sønderjysk kaffebord, men desværre havde de ikke noget arrangement i september, så det bliver en anden gang. Fik set Fighter Wing Skydstrup, hvor danmarks 30 operative F-16 fly er stationeret og det er også her uddannelsen af piloter finder sted. Kulinarisk fik jeg genset Restaurant Knapp og fik en udsøgt frokost, og sidste dag tog jeg madpandekager med hjem fre Genner Hoel, er stor delikatesse.

På vejen hjem besøgte jeg Koldinghus, som jeg ikke har set i færdig restaureret stand; et imponerende projekt. Koldinghus er bevaret som en vigtig kilde til viden om slottets bygningshistorie. Restaureringen blev tildelt EUROPA NOSTRA-prisen i 1993.