02.03.-12.03.2018
Azorerne
Efter jeg har besøgt Madeira et par gange, har jeg også fået lyst til at oplevelse Azoerne. Bor i Ponta Delgarda og har hos Ammeo Hotels bokket en penthouse lejlighed med en fantastisk udsigt.
Har købt flybiletter hos Norwegien og Rainair.
På udturen havde jeg een dag i Lissabon.

Azorerne består af ni øer med 245.000 indbyggere og ligger 1.500 km fra Lissabon. Den største ø er São Miguel, med den største by Ponta Delgada med 28.000 indbyggere og øen er lidt større en Bornholm.
De vigtigste erhverv er landbrug med 500.000 Jersyekøer, dernæst fiskeri og turisme. Azorerne har eget parlament og lokalregering.

Vejret lidt blandet og dagtemperaturer på mellem 16-18 grader. Desværre har det været overskyet ved besøg på valkankrateret og på det højeste bjerg, Pico Verde, så ingen gode billeder.

          

Et helt fantasisk hotel lige midt i byen og med lejligheden øverst på 20. sal med udsigt over havet og byen.
 

Forte De São Brás. Er opført i 1552 for at holde pirater på afstand.
I dag danner det rammen om Azorernes militærmuseum, hvor man kan beundre gamle uniformer, gyse over primitivt operationsudstyr og nærstudere våben og telegrafudstyr fra de utallige krige.

 

Nær byen Maia ligger ligger europas eneste theplantage Gorreana, og har gjort det siden 1883. Her foregår produktion fra april til og med oktober, og alle thebladene høstes i egne marker.
Det er primært kvinder som er beskæftiget, både at plukke theblade i marken og også den egentlige færdigsortering.

 

                  ____________________________________
 

Overalt på øen er der varme kilde, 100varmt vand, som kun i få tilfælde udnyttes. Men i nærheden af kilderne, udnytter man den varme jord, til at varme mælk op til ost.

 

                  ____________________________________
 

Midt på øen, nær byen Santa Bárbara findes nationalparken Caldeira Velha, har man bygget kunstige kanaler, så varmt og koldt vand blandes til omkring 37, til glæde for badende gæster. Et stort tilløbsstykke, så i højsæsonen må der kun bade 250 personer om dagen. De store træer er bregner importeret fra New Zealand.