26.11.-09.12.2012  
Aktiv byferie med årets julemarkeder
Boede i en skøn penthouselejlighed, Behrenstrasse 1C, i hjertet af Berlin, mellem Brandenburger Tor, Potsdamer Platz og 'Unter den Linden'. Moderne lejligheden i to etager og med Internet og kun 100 meter til U og S-banen. De 4 skråvinduer i taget er soveværelset på første sal.
Du kan hente mange nyttige informationer hos Berlin Guide.

En helt fantastisk ferie i en helt fantastisk by. Har længe ønsket at besøge byen og må straks indrømme, at jeg blevet meget positiv overrasket, det virkelig en storby med alle muligheder.

              

              


Boede i en skøn penthouselejlighed, Behrenstrasse 1C, i hjertet af Berlin, mellem Brandenburger Tor, Potsdamer Platz og 'Unter den Linden'. Moderne lejligheden i to etager og med Internet og kun 100 meter til U og S-banen. Læs mere.
De 4 skråvinduer i taget er soveværelset på første sal.

 


En skøn udsigt fra lejligheden til Sony Center på Potsdamer Platz.
 


Mindeparken er fra 2005 og symboliserer med sine 2.711 sten Holocaust på jøderne under anden verdenskrig. Giver for mig den rigtige stemning som er både stort, koldt og smukt på samme tid. Dækker et areal på 19.000 m² i Berlin-Mitte og er næsten bygget oven på Führer-bunkeren. Læs mere.
 

Unter den Linden i fuld juleudsmykning. Læs mere.
 
 
Berlins nok flotteste bygningsværk, men om ikke andet, så er Brandenburger Tor det meste fotograferede.
 
 
Deutscher Bundestag skal opleves, når man ellers kan få lov at komme ind. Skal reservere tid på forhånd og skal igennem security-check som i lufthavnen. Kublen ovenpå rigsdagen er en meget stor og imponerede oplevelse.

        

 
Et meget imponerende byggeri, Sony Center på Potsdamer Platz, både i dagslys og om aftenen med skiftende farver på tagkonstruktionen.
Der er bygget meget nyt på Potsdamer Platz og stedet tiltrækker mange turister. Her findes også Berlins største Arkade i 3 etager.

 
 
Juleudsmykningen er helt på plads i stormagasinet Arkaden på Potsdamer Platz.
 
 
Brauhaus Lemke nær Alexanderplatz. Læs mere.
 
 
Check Point Charlie, mest kendte grænseovergang fra koldkrigsårne, overgang mellem den amerikanske og den russiske sektor.
 
 
Det olympiske stadion fra 1936, som af Hitler blev bygget for at imponere, og var da også med sine knap 75.000 tilskuere et imponerende bygningsværk. Er efterfølgende blevet renoveret og blev i 2006 anvendt til VM i fodbold.
 
 
Besøg Brauhaus Mitte ved Alexanderplatz og få serveret en rigtig god dunkel beer. Læs mere.
 
 
Slottet Charlottenburg, bygget i 1699 som sommerresidens til dronning Sophie Charlotte, kurfyrst Frederik 3.s gemalinde.
 
 
Fjernsynstårnet på Alexanderplatz, færdigbygget i 1969 og var et symbol på DDR's storhed. Er stadig Tysklands højeste bygning på 365 meter og den næsthøjeste bygning i Europa.
 
 
Fandt i Mercedes huset disse skønne gamle biler som jeg aldrig tror har været på gaden. Bilen er fra 1935 og der var en anden som var en 370S fra 1931.
 
 
Brauhaus Lindenbraü i Sony Center på Potsdamer Platz, som blandt andet serverer en spændende Weissbier med mango; fantastisk kombination. Deres Dunkel bier er nu også god. Læs mere.
 
 
Et meget sort kapitel i historien, hvor Nationalsocialisterne i 1933 brændte over 20.000 bøger på Bebelplatz. Thomas Mann, Heinrich Heine, Karl Marx og Stefan Zweig var blandt nogle af de uønskede forfattere.
 
 
Kurfürstendamm har altid været en centrale shoppinggade, og i dag med rigtig mange in-butikker.
 
 
En af Berlins mange forstæder hedder Potsdam og er en skøn by. Fik oplevet et meget stort julemarked.