23.07.-15.08.2003
4 uger på vestkysten med en kollega og hans søn
Dette års Grønlandstur var en kombineret vildmarksferie med fjelddørred fiskeri og sejlads langs kysten sydpå med ophold i og omkring Nuuk.
Var sammen med min kollega Benni og hans søn Søren, som netop var blevet færdig som student og skulle ha’ sin "flidspræmie".
Fra Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord sejlede vi til Robinsson elvens udmunding, en sejltur på 1½ time i godt vejr, i en båd fra Old-camp.

Nød lejrlivet i en lille uge og fik fanget en del fisk som blev til kogt, stegt og gravad og de smager vidundeligt, også til morgenmad.

Tilbage i Kangerlussuaq fløj videre til Sisimiut / Holstensborg og oplevede byen med den fantastiske fiskerihavn, primært med rejekuttere.
Sejladsen mod Nuuk var lidt af en oplevelse, specielt for Benni, som måtte helt ned i buden af skibet for at kunne klare de 28 timer med 18 m/s; godt gået.

Fik set Nuuk og med hjælpe fra en lokal kollega Bjarne Graversen, fik vi 4 dages fiskeri på Nordlandet uden fisk; elvene var udtørret.

De næste 34 timers sejlads bragte os til Narsarsuaq med besøg på Erik den Rødes boplads og et lejrophold ved Bredefjord med masser af isbjerge. Inden vi fløj hjem fra Narsarsuaq var vi på en dagtur til indlandsisen.

Havde en rigtig god og vellykket tur selv om det ikke blev til oprykning for Søren & Benni i denne omgang; de forblev pigespejdere.