16.07.-20.08.2005
Paradiset kalder igen
Dette års Grønlandstur var en kombineret vildmarksferie med fjelddørred fiskeri i Robinsson River og min første sejlads langs vestkysten nordpå, med retursejlads fra Upernavik i midnatssol.

Fra Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord sejlede min vej Bjarke Tinghuus mig til Robinsson elvens udmunding, en sejltur på 1,5 time i godt vejr, i en rib-båd. Derfra er der små 5 kilometer til lejrpladsen ved vandfallet.
Havde et par gode dage samme med grønlands vennen Jens Peter og hans søn.

Nød lejrlivet i et par uger og fangede 43 fisk som blev stegt og gravad og de var endnu engang en fantastisk spise.

Tilbage i Kangerlussuaq fløj jeg videre til Sisimiut / Holstensborg og havde en dejlig uge i byen med besøg hos min gamle ven Knud som havde sin egen krabbekutter. Fik også fanget mine første Rødfisk lige syd for byen.

Sejladsen nordpå gennem den isfyldte Diskobugt var en vidunderlig oplevelse i meget fint vejr. Masser af havfugle og sæler i hobetal præger sejladsen og ud for Ilulissat / Jakobshavn fanges der rigtig mange Hellefisk. Ilulissat betyder isbjerge på grønlandsk og det skal jeg love for der er, den 3 km lange gletcher, som ligger syd for byen, ”søsætter” isbjerge på højde med Bellahøjhusene.
Sejladsen gik nordpå til Umanaq og Upernavik, en stor oplevelse og se hvordan man bor i mindre samfund så langt nordpå. Der er begge steder flere slædehunde end indbyggere.

Tilbage i Sisimiut havde jeg et par dage inden hjemturen via Kangerlussuaq og nåede også et smut ud til indlandsisen.
Endnu en vidunderlig tur til mit elskede Grønland er slut.