19.09.-26.09.2017
Helsinki
En tur "tilbage til rødderne" og opleve Helsinki og det sydlige Finland, og på en tur til Turku, hvor min mormor er født og omkring år 1900 emigrerede til Danmark.
Hos Downtown City Apartments har jeg booket en moderne lejlighed tæt på butikscentret Kamppi midt i byen. Flybilletter er booket hos SAS.
Læs artikel i Jyllands Posten.

Helsinki er en god blanding af nyt og gammelt byggeri og fremstår som en meget mordene by, samt meget flot og meget velholdt og med 622.000 indbyggere. Læs mere.

Vejret har været fint med dagtemperaturer på 15-16 grader.
 

Lufthavnen ligger omkring 20 km nord for Helsinki, og det nemmeste er bus 615, som kører lige til Järvägsstation midt i byen og med kun 10 minutter at gå til lejligheden.
Det er en af de ældste og bedst bevarede store banegårde i verden, bygget i finsk granit. Stationen blev åbnet i 1919 og i dag betragtes banegården som en af de mest beundringsværdige bygninger i finsk arkitektur.
 

Helsinki domkirke ligger majestætisk på Senatstorget og med udsigt ud over hele havneområdet. En helt fantastisk bygning fra 1852.
 

Den meste besøgte kirke er Tempelpladsens Kirke som man næsten ikke kan se udfra, for den er bygget ind i en klippe; en helt fantastisk oplevelse. Kirken indviedes i 1969 og er tegnet af arkitekterne Timo Suomalainen og Tuomo Suomalainen.
 

                  ____________________________________
 

Når man taler om en finne, taler man også om en sauna, og når det så er kombineret med restaurant og pool, så er det Allas See Pool.
 

Fæstningen Sveaborg eller Suomenlinna på finsk, ligger 20 minutters sejlads fra Helsinki, på øerne udfor. I 1972 blev den optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Byggeriet blev påbegyndt tilbage i 1700 tallet, da Finland var en del af Sverige, og de meget store kanoner på voldene stammer fra den russike tid efter 1808.
Det nederst billede er kongeporten, som er indgang fra søsiden.