Hvorfor valgte jeg at bygge?
Siden jeg kom hjem fra Grønland i august 2009 begyndte jeg at arbejde med byggeplaner for fremtiden.

Skal jeg blive i mit nuværende 70 m² hus på Plantagevej, eventuelt med en tilbygning eller skal jeg gå efter at bygge et helt nyt hus på Majrosevej? Endelig er der også den mulighed ikke og gøre noget, at blive boende i det nuværende hus selv om jeg mangler lidt plads, og samtidig annullere min udlejningsaftale med Novasol, for jeg er jo kommet til Sjællands Odde.

 
Plantagevej
Syntes det har været et svært valg at træffe, men det var prisen på en 30 m² tilbygning som gjorde udslaget. Det blev simpelthen for dyrt, blandt andet på grund af det nuværende mekaniske nedsivningsanlæg som skulle flyttes. En samlet byggepris ville komme op på omkring 450.000 kr. og tilbygningen skulle foretages at lokale håndværkere.
 
Majrosevej
Tog også kontakt til EBK Huse i Slagelse, samme firma som står bag mit nuværende Musholm 90 hus på Plantagevej. Har ønsket at fortsætte med samme type hus blot i en større model, fordi jeg har været 100% tilfreds med kvaliteten af materialer, den håndværksmæssige udførelse samt at hver kvadratmeter i huset er optimalt udnyttet.
Huset er helårsisoleret og har indeklimamærkning, samt at mine varmeomkostninger på Plantagevej har været minimale i første halvdel af 2009; har kun fyret i brændeovnen et par gange i døgnet. Og sidst men ikke mindst, er jeg meget fascineret at husets flotte design.

Valget blev truffet
Har sammen med EBK arbejdet på et Musholm 123 vinkelhus, tilpasset efter eget ønske. Huset er på 103 m² og med en samlet overdækning terrasse på 43 m². Hertil kommer 40 m² carport og udhus og 130 m² træterrasse på 3 af huset sider.
Der er tale om en råhus leverance med fundament, el-, og VVS arbejde, udvendig facadebeklædning, færdigt tag med betontagsten samt døre og vinduer. Al den indvendige isolering og montage foretager jeg selv og EBK leverer de materialer jeg skal bruge sammen med en deltaljeret byggehåndbog. Kan løbende kontakte EBK med konkrete spørgsmål, hvilket jeg syntes er meget betryggende.
Kontrakten blev underskrevet 31.10.2009.

Økonomien
Hvis jeg skulle ha’ haft EBK til at bygge et helt nøglefærdigt hus, taler vi om en samlet pris på 1.4 million plus carport og udhus. Ved at deltage som medbygger, kan huset bygges for 975.000 kr., hertil skal påregnes omkring 100.000 kr. til køb og montering af køkken og skabe rundt i huset. Syntes, at jeg kan opnå en fantastisk timepris, ved selv at gå med i byggeriet, nu vor jeg ikke længere er arbejdssøgende!
Hertil kommer, at grunden er købt i 2001 og kommer ikke til at belaste den samlede økonomi.

Byggeforløbet
EBK går meget hurtig i gang med jordbundsundersøgelser, færdiggørelse af alle de nødvendige papirer til myndighederne samt ansøge om byggetilladelse hos kommunen. Byggeplanen var, at EBK ville opføre råhuset til den 01.09.2010, hvorefter jeg overtog nøglen og går i gang med min del af projektet, så ”der er lidt” til de lange dage i vinterhalvåret.
Det bliver et rigtig spændende projekt som jeg allerede nu glæder mig meget til.

 

     


Musholm fritidshus Musholm blev valgt
Den charmerende serie af Musholm træhuse er primært skabt til fritid men kan også beboes hele året, på grund af den gode helårsisolering. Musholm husets fantastiske panoram vinduer i gavlen og dejlige terrasse åbner huset op mod haven, og samtidig skærmer af imod siderne.

Fritidshuset forstår at udnytte hver kvadratmeter med en praktisk rumfordeling og god opbevaringsplads i form at mange indbyggede skabe. Hertil kommer, at man bliver fascineret at husets flotte design.

Det flotte træhus har en alkove, som også kan indrettes som kontor. Med den gennemtænkte og klassiske arkitektur har Musholm huset været grund stammen i EBKs huse i over 30 år.

Priser og tre byggeformer
De vejledende priser samt de 3 byggeformer som EBK tilbyder.

Medbyg for håndværker typen, Afslut-Selv for hobby håndværkeren der ønsker at deltage i et mere begrænset omfang. Det nøglefærdige hus for dem der ønsker et komplet indflytningsklart hus.

  

            

EBK Huse - første firma som tildeles indeklimamærket
Kravet til indeklimaet bliver stadig større, blandt andet afledt af myndighedernes krav til tættere huse, og af at flere og flere bliver opmærksomme på indeklimaets betydning for familiens velvære. Men om et hus har et godt indeklima har indtil nu været svært at dokumentere. EBK Huse kan nu som det første typehusfirma via Indeklimamærket, der hører under Teknologisk Institut, dokumentere at deres huse har et godt indeklima.
Tryghed er vigtig når der skal træffes beslutning om hvem der skal opføre det nye drømmehus. Er indretningen af det nye hus rigtig nu og i de kommende år? Hvilke materialer skal der vælges? Er kvaliteten i konstruktioner og materialer i orden og ikke mindst - er det et sundt hus, hvor familien kan trives i de næste mange år? De fleste af os har hørt historier om et dårligt indeklimas betydning for familiens ve og vel, og det er svært for kommende bygherrer at vide hvilke krav de skal stille til byggefirmaet for at sikre, at indeklimaet er i orden i det nye hus.

Indeklimamærket, en uvildig ordning, som tester afgasninger og lugte fra byggematerialer. Siden 1995 har byggevare producenter kunne dokumentere, at deres byggevarer opfylder kravene til afgasninger og lugte. Det er nu også blevet muligt for typehusproducenter, og her er det hele huset samlede afgasning og lugtoplevelser der er testet.

       


Indeklimamærkets krav

For at opnå indeklimamærket skal alle kravene være opfyldt indenfor 100 dage, som er den maksimale tidsværdi for huse. EBK opfylder kravene til den lugtbedømmelse ved 1. måling - 1 uge efter aflevering og den kemiske analyse ved 2. måling - 3 uger efter aflevering.


De reviderede hus tegninger
Her har du mulighed for at danne dig et overblik over byggeriet ved at hente de færdige tegninger.

  

           

     

Byggetilladelsen kom meget hurtig
Fik 07.01.2010 brev fra EBK, som bekræfter at Odsherred Kommune har udstedet byggetilladelsen uden nogen form for bemærkninger.
Og tro det eller lad være, og sagbehandlingstiden har kun taget 1 arbejdsuge - herligt.

       


Min samlede vurdering af byggeriet
Min interesse for EBK blev vakt da jeg købte Plantagevej på tvangsaktion; det var et EBK hus. "Jeg faldt for" deres kvalitetsvalget af materialer og ikke mindst den professionelle måde huset var bygget på, både den artitektettegnede del af huset men også den finish det hele er udført med.

Derfor var det ikke svært at vælge EBK til mit nye hus på Majrosevej, for jeg ville få et hus på samme kvalitetsniveau som det første, så det var EBK som leverandør af råhuset og EBK som supporter i forbindelse med mit medbygprojekt jeg var spændt på.
Kan med de samme afsløre, at jeg på intet tidspunkt har fortrudt mit valgt, for de er dybt professionelle og jeg har ikke på noget tidspunkt skulle diskutere nogen problemstillinger; EBK var med hver gang jeg havde behov for det. En speciel tak til min byggeleder Torben Kristensen fra Viborg.

Kan kun anbefale EBK som et af markeds bedste leverandører af fritidshuse.