15.02.-29.02.2016
Endnu et besøg på denne skønne ø
Har gennem Novasol Home Exchange Club fundet en skøn lejlighed på Pestana Beach Club, 14 dage på "havnen" og med 5 minutter til byen, se også Booking.com. Har købt flybilletter hos TAP-Air.

Foretrækker Madeira fremfor Canarie øerne, for den er mere frodig.

Den første uge har primært været besøg eller genbesøg i og omkring Funchal, en rigtig dejlig by, uden at den "drukner" i turistet også selv om byen gæstes af mange store krydstogtskibe.
Anden uge bliver primært ture rundt på øen.

              


Et rigtig dejligt hotel med store værelser og med en flot indretning. Mit værelse ligger på anden sal og har en dejlig stor terrasse.
 


Første morgen drikkes der kaffe på terrassen.
 


Morgenmaden serveres midt i hotellet, inde eller ude, og i disse smukke omgivelser af hotellets pool og med et kig til det legendariske Hotel Reids i baggrunden.
Storheden fra 1940-50'erne er endnu ikke aftaget, for man har stadig en dresscode på smoking og lang kjole, til gengæld spilles der op til dans hver aften. Det var Churchills foretrukne hotel her på Madeira.

 


Forte de São Lourenço er et meget velbevaret fæstningsværk på havnen i Funchal. Kan dateres tilbage til 1580, hvor det blev færdiggjort som et værn mod sørøvere.
 


Columbus har bestemt ikke levet forgæves, og her på Madeira har man bygget en kopi af Santa Maria. Sejler to gange om dagen med turister fra havnen i Funchal.
 


På havnemolen i Funchal, kan man se Ronaldo-statuen i bronze. Blev afsløret i 2014, hvor Ronaldo selv var til stede.
 


Har igen prøvet denne specielle og gode Poncha, som er lavet på saft af citron, appelsin, passionsfrugt eller en blanding, samt tilsat honning og rom. Til sidst tilsættes sukkerrørssnaps, som fremstilles her på Madeira og har en alkoholprocent på 25. Se You Tube.
 


Ved landsbyen Santana og landsbyen São Jorge findes de små stråtækte huse, som er typiske for denne nordøstlige del af Madeira. Stråtag når helt ned til jorden og husenes gavle er hvidkalkede med døre, vinduer og paneler i stærke røde, gule og blå farver.
 


São Jorge ligger i et utroligt frugtbart område med appelsinlunde og vinmarker. Jorden dyrkes maksimalt med majs, grønsager og frugttræer. Ingen jord ligger brak og om vinteren plantes kål og søde kartofler mellem vinstokkene.
 


Byen Ponta Delgada ligger også på en havslette og langs hele nordkysten oplever man de stejle klippesider på den ene side af vejen og et frådende Atlanterhav på den anden side.
 


Ved byen São Vicente på nordkysten ligger Grutas de São Vicente. Det er et videncenter, som beretter om vulkanske aktiviteter og om Madeiras opståen samt hvordan mennesket gennem tiderne har opfattet dette naturfænomen. Fra centret er der med guide adgang til 400.000 år gamle gange i lavaen. Det var en meget stor oplevelse, men desværre ikke nogen billeder, for der var for vådt og fugtigt.
 


På Madeiras nordvestligste spids findes den tidligere hvalfangerby Porto Moniz, hvis vinmarker er omgivet af hegn af afskårne lyngtræer for at få læ for den salte havgus. I dag er det fiskeri og turisme, der holder økonomien i gang i Porto Moniz. Byens største attraktion er de naturskabte svømmepøler.