29.01.-12.02.2012
Aktiv ferie rundt på øen samt dybhavsfiskeri
Boede i en dejlig lejlighed hos Apartamentos Paraiso i Playa de las Americas og med kun 350 meter til stranden. I lufthavnen hentede jeg den bestilte bil og den blev afleveret lige inden check in.
Har har været på sejlads med Yate Sofia fra Los Christianos.


Har udforsket øen godt og grundigt, og var på en lang tur på vestkysten og nordpå og returnerede fra Puerto de la Cruz. En dejlig stor og smuk by, desværre betyder beliggenheden nordpå at der kun var 15 grader; men havde ekstra tøj med.
På den første del af turen var der ikke andet en bananplantager på begge sider af vejen.


Var den sidste dag på en dagstur til øen La Gomera.

        

        

 

Den første aften med en utrolig flot solnedgang over Atlanten.
 

 

En typisk velholdt spansk villa på Tenerife.
 

 

De skønne mandeltræerne blomster overalt på øen.
 

 

Siger man Tenerife, så siger man også vulkanen Teide, som med sine 3.718 meter er Spaniens højeste bjerg og byder på en enestående naturoplevelser, som adskiller sig væsentligt fra resten af indtrykkene på Tenerife.
 
Kørte først til nationalparken Las Cañadas. Den ligger i 2 kilometers højde og er en kæmpe lavaslette med utrolige klippeformationer og minder lidt om en mellemting mellem Mars og Nevada ørkenen. Stedet har da også været brugt som kulisse for flere store film.
 
For at komme helt til toppen skal man op med en kabelbane de sidste 1,5 kilometer til toppen. Havde godt vejr så jeg havde en fabelagtig udsigt, men det var kun 4
⁰.
Man kan godt gå de sidste 200 meter op til toppen af Teide, men det kræver en specialtilladelse og man skal følges med en guide.
 

 

Var på havet efter "storvild", sejler med Yate Sofia som er beliggende i Los Christianos. Se mere om skibet.
Desværre var jeg ikke heldig, for det er rigtig svært at finde fisken med 5-6 m/s på Atlanterhavet og på vanddybder mellem 100-200 meter. Så hvornår rammer man lige den næste fisk, men det er jo det som er udfordringen.

 

 

Har besøgt hovedstaden Santa Cruz med den meget store havn og den nærliggende gamle bydel, som er rigtig spansk. Kiggede indenfor i den flotte bazarbygning hvor der blev handlet med alt fra "myg til elefanter", og det var udelukkende fødevarer. Hele underetagen er et stort fiskemarked. Sjovt at se alle de lokale som skulle proviantere til aftensmaden. Se You Tube.
 

 

Har tilbragt en dejlig dag på naboøen La Gomera, som på mange måder adskiller sig fra Tenerife på grund af en meget frodig natur. Øens nationalpark er på UNESCO’s liste over særlig bevaringsværdig naturarv og fra toppen af Garajonay som er 1.500 meter. Fantastisk flot udsigt øen rundt samt til Tenerife og dermed også Teide.
 

Appelsintræer findes overalt på den sydlige halvdel af øren.
 

Øens største og meget flotte kirke ligger i Candelaria. På pladsen foran kirken findes de meget store helgenstatuer.