Herlev Bryghus nær Roskilde
Er et lille familieejet bryggeri opført på en gård i landsbyen Herslev nær Roskilde.
Til gården hører der 30 ha, hvor der kun dyrkes korn. Gården og bryggeriet ejes og drives af Tore Jørgensen og Mette Kinnerup. De arbejder begge i bryghuset dagligt sammen med 4 gode og dygtige medarbejdere; siden 2004.

Herslev Bryghus er etableret ud fra en stor interesse for ølbrygning og ud fra et ønske om at drive eget bryggeri. Erfaringen med ølbrygning med fokus på god kvalitet, stammer dels fra Tores baggrund som landmand gennem mange år, hvor blandt andet humledyrkning, i det sydlige Tyskland var en del af uddannelsen og fra et praktikophold på et bryggeri i England.

Grundtanken for Herlev Bryghus har altid været produktion af kvalitetsprodukter.

Det er også muligt at besøge Gårdbutikken og købe øllet, hver fredag fra kl. 13:00 - 18:00. Se video.

 


Mark - Syrlig vildskab
Mark er en ny type øl, brygget og udviklet på Herslev Bryghus. Brygget på det bedste fra Herslev og Lejre. Lokalt, vores terroir, Nordisk. Vi kalder det syrlig vildskab - vilde tanker, syrligt øl og nyskabende.  

Mark Hø er brygget uden humle, kun med råvarer fra vores egen mark. Vores økologisk korn, tidslerne på marken, frugter fra haven og vand fra det lokale vandværk. MARK er gæret vildt på naturen omkring bryggeriet, hvilket giver en karakteristiske frisk og syrlig smag, som skaber balance mellem korn, sødme og alkohol.
Læs mere om Kirsebær og Æble.
20.01.2016

 

     


Den Danske Ølpris 2016
Her til aften modtog Tore Jørgensen og Herslev Bryghus Den Danske Ølpris 2016 på Danske Ølentusiasters Ølfestival som igen i år afholdes i Lokomotivværkstedet i København.

Foreningen Danske Ølentusiaster uddeler hvert år Den Danske Ølpris til en person, organisation eller virksomhed, der har gjort en stor og engageret indsats for at vise mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden. 

Tore og Herslev Bryghus får prisen forat være pioner på flere forskellige områder: økologi, bæredygtighed, anvendelse af lokale råvarer samt - ikke mindst - nyskabende øl. 

Med Den Danske Ølpris kommer Tore Jørgensen i selskab med folk som Claus Meyer, Carsten Berthelsen og Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller, som tidligere har modtaget prisen. Læs mere.
20.05.2016

 


Grønt lys til at brygge øl på hø

Herslev Bryghus havde et ønske om at udnytte flere af afgrøderne fra deres økologiske landbrug, og man havde aldrig regnet med, at noget så naturligt som økologisk hø, kunne blive et problem. Fødevarestyrelsen spændte ben, hø var ikke på listen over godkendte fødevarer i EU, ergo måtte Herlev Bryghus ikke brygge på det. 

Hovederne blev lagt i blød, researchede, bedt om hjælp og brugte de fornødne ressourcer for at dokumentere sagen. Og det gav pote.
I går gav Fødevarestyrelsen grønt lys til at brygge på hø. De pointerer, at man skal være opmærksomme på egenkontrol. Sagen er klar, og der må brygges videre på MARK-serien, hvor man erstatteter humlen med hø, og hamp i visse tilfælde. 

Alle jublede og bryggeriet ser frem til at præsentere mange flere syrlige varianter brygget på hø.
Læs Fødevarestyrelsens svar hos Herslev Bryghus.
18.03.2015