Senest nyt fra Roskilde Avis

2017-10-24 3:44:44
Bødker laver assist i tiltrængt San Jose-sejr i NHLDen danske ishockeyspiller Mikkel Bødker leverede en assist, da San Jose Sharks slog New York Rangers med 4-1 i New York City natten til tirsdag dansk tid. Efter knap to minutter i første periode satt… http://sn.dk/Sport/Boedker-laver-assist-i-tiltraengt-San-Jose-sejr-i-NHL/artikel/693773?rss
2017-10-24 3:42:19
USA truer Myanmar med sanktioner på grund af rohingya-kriseDen amerikanske regering overvejer at indføre sanktioner over for Myanmar som følge af den humanitære krise, som landets rohingya-muslimer befinder sig i. Det oplyser udenrigsministeriet i Washington.… http://sn.dk/Verden/USA-truer-Myanmar-med-sanktioner-paa-grund-af-rohingya-krise/artikel/693772?rss
2017-10-24 3:30:00
Alternativet kalder Støjberg i samråd over ExitcirklenUdlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) ageren i sagen om Exitcirklen er stærkt kritisabel. Det mener Josephine Fock, der er Alternativets ordfører for mennesker på flugt og nye danske… http://sn.dk/Danmark/Alternativet-kalder-Stoejberg-i-samraad-over-Exitcirklen/artikel/693771?rss
2017-10-24 2:45:18
Storbritannien overdrager polarforskers skibsvrag til CanadaBritiske myndigheder overdrager to næsten intakte skibsvrag, der tilhørte polarforskeren Sir John Franklin, til Canada. Det oplyser det britiske forsvarsministerium. John Franklin forsvandt sammen med… http://sn.dk/Verden/Storbritannien-overdrager-polarforskers-skibsvrag-til-Canada/artikel/693770?rss
2017-10-24 2:09:53
Død abe skaber frygt for udbrud af gul feber i São PauloSundhedsmyndighederne i den brasilianske millionby São Paulo har iværksat en vaccinationskampagne for at beskytte borgere mod gul feber. Tiltaget skyldes, at der fredag blev fundet fem døde aber, hvor… http://sn.dk/Verden/Doed-abe-skaber-frygt-for-udbrud-af-gul-feber-i-Sao-Paulo/artikel/693769?rss
2017-10-24 1:23:36
Ronaldo jagter mere hæder efter ny kåring som verdens bedstePortugisiske Cristiano Ronaldo vil opnå endnu mere hæder fra Fifa, som mandag tildelte ham titlen som verdens bedste fodboldspiller for femte gang. Real Madrid-spilleren siger, at han vil være tilfred… http://sn.dk/Sport/Ronaldo-jagter-mere-haeder-efter-ny-kaaring-som-verdens-bedste/artikel/693767?rss
2017-10-24 1:22:04
Langt færre udviklingshæmmede får førtidspensionSiden man med førtidspensions- og fleksjobreformen introducerede ressourceforløbene, er antallet af førtidspensioner til udviklingshæmmede faldet drastisk. Det skriver Information. Ressourceforløbene … http://sn.dk/Danmark/Langt-faerre-udviklingshaemmede-faar-foertidspension/artikel/693768?rss
2017-10-24 1:00:00
Rasmus Bjerg i soloshowTorsdag 26. oktober kl. 19 går skuespilleren og komikeren Rasmus Bjerg på scenen på Gimle med sit soloshow 'Vel-Bjerg'et'. http://sn.dk/Roskilde-Avis/Rasmus-Bjerg-i-soloshow/artikel/693034?rss
2017-10-24 1:00:00
Sansestorm af lydbillederClaus Thorsager, der oprindeligt er fra Lejre, vender tilbage søndag 29. oktober kl. 16, når han opfører sit musiske værk 'Landscapes' i Allerslev Kirke i Lejre. http://sn.dk/Roskilde-Avis/Sansestorm-af-lydbilleder/artikel/693035?rss
2017-10-24 1:00:00
Ny folk-forening klar med Kristian BuggeFolk 'n Freestyle hedder en ny musikforening i Roskilde, som lægger hårdt ud på INSP lørdag 28. oktober med fire workshops kl. 13-18 og koncert med Kristian Bugge og band kl. 20. http://sn.dk/Roskilde-Avis/Ny-folk-forening-klar-med-Kristian-Bugge/artikel/693036?rss
2017-10-24 1:00:00
Udstilling smelter sammen med jazzDen britiske kunstner Peter Griffin har fernisering på en ny udstilling lørdag 28. oktober kl. 14-17.30 hos Galleri Gl. Lejre, Orehøjvej 1A. http://sn.dk/Roskilde-Avis/Udstilling-smelter-sammen-med-jazz/artikel/693025?rss
2017-10-24 1:00:00
Lærer deler passion for 'Maskerade'Ivan Z. Sørensen underviser i dansk og religion på Roskilde Gymnasium. Onsdag 1. november bytter han klasseværelserne ud med skolens Multisal og deler sin faglige passion for Holbergs 'Maskerade&… http://sn.dk/Roskilde-Avis/Laerer-deler-passion-for-Maskerade/artikel/693038?rss
2017-10-24 1:00:00
Fejrer musik-strategi med musikfestByrådet i Roskilde har vedtaget en ny musikbystrategi for 'Roskilde - Alle Tiders Musikby', som skal bringe musikken ud til alle borgere - store som små, amatører som professionelle. http://sn.dk/Roskilde-Avis/Fejrer-musik-strategi-med-musikfest/artikel/693026?rss
2017-10-24 1:00:00
Kulturkalender 25/10 til 27/10ONSDAG 25/10 17-17.30: Byens hus, Stændertorvet 1. Demokrati Fitness - træn din 'aktiv lytning' muskel! http://sn.dk/Roskilde-Avis/Kulturkalender-2510-til-2710/artikel/693022?rss
2017-10-24 0:14:48
Fem drenge sigtet for drab efter stenkast mod bil i USAFem amerikanske teenagere, som er mistænkt for at kaste sten ned fra en motorvejsbro i Michigan, er mandag blevet tiltalt for uagtsomt manddrab. En af stenene ramte gennem forruden på et køretøj og dr… http://sn.dk/Verden/Fem-drenge-sigtet-for-drab-efter-stenkast-mod-bil-i-USA/artikel/693766?rss
2017-10-24 0:11:57
Kommentar: Gode grunde til et sportsudvalgROSKILDE ER BILLIG, når det gælder kommunens udgifter til administration og ledelse. Faktisk er vi den fjerdebilligste blandt alle landets 98 kommuner, viser en ny undersøgelse. http://sn.dk/Roskilde-Avis/Kommentar-Gode-grunde-til-et-sportsudvalg/artikel/693559?rss
2017-10-23 23:40:01
Billeder: Roskilde slog HIKAnført af en storslået spillende målmand, Rasmus Nørhaven, lykkedes det mandag aften lige præcis for Roskilde Håndbolds herrer i 2. division at vinde 22-21 på udebane over HIK. http://sn.dk/Roskilde/Billeder-Roskilde-slog-HIK/artikel/693764?rss
2017-10-23 23:32:22
EU-medlemslande er enige om udstationeringsdirektivEU's beskæftigelsesministre er blevet enige om et udstationeringsdirektiv. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet til Ritzau. Udstationeringsdirektivet skal sikre, at EU-borgere får de samme forho… http://sn.dk/Verden/EU-medlemslande-er-enige-om-udstationeringsdirektiv/artikel/693763?rss
2017-10-23 23:11:25
Billeder: Roskilde slog HIKAnført af en storslået spillende målmand, Rasmus Nørhaven, lykkedes det mandag aften lige præcis for Roskilde Håndbolds herrer i 2. division at vinde 22-21 på udebane over HIK. http://sn.dk/Sport-DB/Billeder-Roskilde-slog-HIK/artikel/693762?rss
2017-10-23 22:38:34
Ny Randers-træner ser fremskridt efter 1-1 mod AaBRanders har endnu ikke vundet hjemme i Alka Superligaen i denne sæson. Det er facit, efter at bundholdet i rækken spillede 1-1 hjemme mod AaB. Men det lignede et nyt nederlag i den nye træner Ricardo … http://sn.dk/Sport/Ny-Randers-traener-ser-fremskridt-efter-1-1-mod-AaB/artikel/693761?rss
2017-10-23 22:12:38
Flertal vil skærpe kurs mod brodne kar i fødevarebranchenDet skal være slut med pizzeriaer, kiosker og restauranter, som gentagne gange ser stort på reglerne og sætter forbrugernes sikkerhed på spil. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Miljø- og fødev… http://sn.dk/Danmark/Flertal-vil-skaerpe-kurs-mod-brodne-kar-i-foedevarebranchen/artikel/693759?rss
2017-10-23 22:08:40
Aflyst letbanefest koster Aarhus 570.000 kronerDen aflyste fest for letbanen i Aarhus kostede 570.000 kroner. Det skriver Aarhus Stiftstidende. Letbanen i Aarhus skulle været åbnet 23. september med pomp og pragt. Men dagen før måtte åbningen afly… http://sn.dk/Danmark/Aflyst-letbanefest-koster-Aarhus-570000-kroner/artikel/693758?rss
2017-10-23 22:05:23
Luftforurening dræber over 4800 i Teheran på et årSmoggen i Irans hovedstad, Teheran, har i løbet af et år kostet mindst 4810 mennesker livet. Det viser nye tal fra Irans sundhedsministerium, skriver det iranske nyhedsbureau Tasnim. Luftforureningen … http://sn.dk/Verden/Luftforurening-draeber-over-4800-i-Teheran-paa-et-aar/artikel/693757?rss
2017-10-23 21:56:00
Fifa kårer igen Cristiano Ronaldo som verdens bedsteFor andet år i træk og femte gang i alt har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) kåret Cristiano Ronaldo som verdens bedste fodboldspiller. Det meddeler Fifa på Twitter. Den 32-årige portugiser fr… http://sn.dk/Sport/Fifa-kaarer-igen-Cristiano-Ronaldo-som-verdens-bedste/artikel/693756?rss
2017-10-23 21:50:05
AaB-anfører er skuffet over dommer efter 1-1 i RandersDet lignede en 1-0-sejr til AaB, da nordjyderne i en sløj forestilling mandag var på besøg hos bundholdet i Alka Superligaen, Randers FC. Men sådan skulle det ikke gå i 1-1-kampen. Frederik Børsting b… http://sn.dk/Sport/AaB-anfoerer-er-skuffet-over-dommer-efter-1-1-i-Randers/artikel/693755?rss
2017-10-23 21:49:41
Byrådsmedlem: Cannabis har hjulpet migVed brug af cannabisolie kan løsgænger i byrådet i Ringsted Kisser Franciska Lehnert leve med sine smerter efter et trafikuheld for tre år siden. http://sn.dk/Ringsted/Byraadsmedlem-Cannabis-har-hjulpet-mig/artikel/693754?rss
2017-10-23 21:33:36
EU-parlamentarikere vil kæmpe for whistleblower-beskyttelseEU-lande gør ikke nok for at beskytte whistleblowere, der ofte spiller en afgørende rolle i bekæmpelse af kriminalitet. Sådan lyder det i plenarsalen fra repræsentanter fra de politiske grupper i EU-P… http://sn.dk/Verden/EU-parlamentarikere-vil-kaempe-for-whistleblower-beskyttelse/artikel/693753?rss
2017-10-23 21:28:47
De tænder lys mod kræftMasser af levende lys skal lørdag 28. oktober i Vordingborg Kirke minde om kampen mod kræft, skriver Sjællandske tirsdag. http://sn.dk/Vordingborg/De-taender-lys-mod-kraeft/artikel/693724?rss
2017-10-23 21:28:23
Nils Nielsen går glip af hæder som verdens bedste trænerNils Nielsen blev mandag aften forbigået til hæderen som verdens bedste træner for et kvindeligt fodboldhold. Den tidligere træner for Danmarks kvindelige fodboldlandshold måtte se Hollands landstræne… http://sn.dk/Sport/Nils-Nielsen-gaar-glip-af-haeder-som-verdens-bedste-traener/artikel/693752?rss
2017-10-23 21:20:59
Chefhandler i betændt valutasvindelsag kendes skyldigDen internationale storbank HSBC's tidligere chefhandler Mark Johnson er kendt skyldig i at have snydt en af sine egne kunder, Cairn Energy, i en stor valutahandel. Det skriver flere medier, inkl… http://sn.dk/Erhverv/Chefhandler-i-betaendt-valutasvindelsag-kendes-skyldig/artikel/693751?rss
2017-10-23 21:04:00
Byrådskandidat beskylder egern for tyveriOm problemer bare ikke er lige så store i Vallekilde som i nabobyen Hørve, er ikke afklaret, men den mest presseinteresserede af Alternativets kandidater, Jacob Antvorskov, er i hvert fald overbevist … http://sn.dk/Odsherred/Byraadskandidat-beskylder-egern-for-tyveri/artikel/693521?rss
2017-10-23 21:01:00
Politiet efterlyser 39-årige Birger fra KorsørEn 39-årig mand fra Korsør, der hedder Birger, er efterlyst af Sydsjællands og Lolland Falsters Politi. Politiet beskriver Birger sådan på Twitter: Spinkel, cirka 180 centimeter høj og langt, lyst hår… http://sn.dk/Slagelse/Politiet-efterlyser-39-aarige-Birger-fra-Korsoer/artikel/693750?rss
2017-10-23 21:00:00
Randers redder 1-1 med sent mål i tørvetriller mod AaBHvis man var blevet lovet sprudlende spil og ditto underholdning i mandagens kamp i Alka Superligaen mellem Randers FC og AaB, havde man nok fået pengene tilbage. Men dramaet kom i højsædet i slutning… http://sn.dk/Sport/Randers-redder-1-1-med-sent-maal-i-toervetriller-mod-AaB/artikel/693749?rss
2017-10-23 20:50:57
Tillerson besøger Bagdad efter kritik af IranUSA's udenrigsminister, Rex Tillerson, ankom mandag aften til Iraks hovedstad, Bagdad, dagen efter at han opfordrede til, at alle iranske militser forlader Irak. Både Iran og den irakiske regerin… http://sn.dk/Verden/Tillerson-besoeger-Bagdad-efter-kritik-af-Iran/artikel/693748?rss
2017-10-23 20:43:22
Laura blev verdensmester - igenDen kendte dansepige fra Slagelse, Laura Thanning, har gjort det igen: I den netop overståede efterårsferie har der i Brøndby-hallen været afholdt VM i hip hop, electrik boogie samt breakdance. http://sn.dk/Slagelse/Laura-blev-verdensmester-igen/artikel/693747?rss
2017-10-23 20:35:08
Stor gruppe overfalder mand med slag, spark og knivstikEn 24-årig mand blev mandag aften ilde tilredt, da han blev overfaldet af en gruppe på 8-10 personer i København. Politiet fik anmeldelsen om overfaldet på Tagensvej ud for nummer 183 klokken 17.59. -… http://sn.dk/Danmark/Stor-gruppe-overfalder-mand-med-slag-spark-og-knivstik/artikel/693746?rss
2017-10-23 20:27:56
Radikale: De borgerlige har forsøgt at undergrave ExitcirklenDet er mandag kommet frem, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har forsøgt at fratage projektet Exitcirklen støtte. Ministeren er ikke den eneste. Flere borgerlige politikere har… http://sn.dk/Danmark/Radikale-De-borgerlige-har-forsoegt-at-undergrave-Exitcirklen/artikel/693745?rss
2017-10-23 20:23:05
Murer med interesse for medicinHolbæk: Datterens kræftsygdom i 2013 blev for alvor startskuddet til, at Claus »Moffe« Nielsen begyndte at udvinde cannabisolie. I første omgang hjemme i køkkenet i Bjergmarken i Holbæk og siden i sel… http://sn.dk/Holbaek/Murer-med-interesse-for-medicin/artikel/693744?rss
2017-10-23 20:21:00
Indbrud via førstesalen http://sn.dk/Rudersdal/Indbrud-via-foerstesalen/artikel/693720?rss
2017-10-23 20:19:17
Valgmøde om erhvervspolitikOdsherred Erhvervsforum havde mandag aften indbudt sine medlemmer til et valgmøde med to spidskandidater, borgmester Thomas Adelskov (S) og Morten Egeskov (V). Mødet, der foregår i SuperBrugsens selsk… http://sn.dk/Odsherred-KV17/Valgmoede-om-erhvervspolitik/artikel/693742?rss
2017-10-23 20:08:25
Amerikansk delstat vil granske sexanklaget producers selskabJustitsministeren i delstaten New York har indledt en efterforskning af filmselskabet The Weinstein Company. Det sker, efter at en lang række skuespillerinder er stået frem med anklager om, at produce… http://sn.dk/Verden/Amerikansk-delstat-vil-granske-sexanklaget-producers-selskab/artikel/693741?rss
2017-10-23 19:50:52
Bonucci går glip af Juventus-gensyn efter blodigt rødt kortFodboldklubben AC Milans anfører, Leonardo Bonucci, går glip af et gensyn med sine tidligere holdkammerater i Juventus. Den dramatiske udvisning i søndagens 0-0-kamp hjemme mod Genoa koster den italie… http://sn.dk/Sport/Bonucci-gaar-glip-af-Juventus-gensyn-efter-blodigt-roedt-kort/artikel/693740?rss
2017-10-23 19:45:00
Medie: Forgiftet familie søgte lægehjælp flere gangeEn forgiftet familie fra Haslev søgte flere gange lægehjælp, før to børn torsdag døde, og resten af familien blev indlagt. Det oplyser TV2. 11 af familiens 12 medlemmer blev torsdag indlagt med mistan… http://sn.dk/Danmark/Medie-Forgiftet-familie-soegte-laegehjaelp-flere-gange/artikel/693739?rss
2017-10-23 19:39:00
Død af forgiftning: Læger så til 15-årig pige to gange før dødsfaldDen 15-årige pige fra Haslev, der torsdag døde af den forgiftning, som også kostede en mindre bror livet og gjorde ni andre familiemedlemmer syge, var blevet undersøgt af læger både tirsdag og onsdag.… http://sn.dk/Faxe/Doed-af-forgiftning-Laeger-saa-til-15-aarig-pige-to-gange-foer-doedsfald/artikel/693738?rss
2017-10-23 19:32:05
Lektor: Støjberg-stop for tildeling kunne være ulovligtUdlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forsøgte i juni at stoppe en allerede vedtaget tildeling af midler til projektet Exitcirklen. Det skriver Berlingske. Havde ministeren haft held … http://sn.dk/Danmark/Lektor-Stoejberg-stop-for-tildeling-kunne-vaere-ulovligt/artikel/693737?rss
2017-10-23 19:28:00
Svært at forklare fald i antal anmeldelserNår man snakker med politi og eksperter om, hvorfor antallet af anmeldelser af straffelovsovertrædelser i Kalundborg er halveret på ti år, er de enige om to ting. For det første at det er svært at sæt… http://sn.dk/Kalundborg/Svaert-at-forklare-fald-i-antal-anmeldelser/artikel/693534?rss
2017-10-23 19:00:00
Bil nær endt i å efter biljagt: Kommunen gør status på bro-skaderBilen, der fredag aften kørte gennem afspærringen til broarbejdet ved Nive Å og næsten havnede i åen, har lavet mindre skader på det nye beton, der var lagt. Det er dog ikke skader, der er særlig omfa… http://sn.dk/Fredensborg/Bil-naer-endt-i-aa-efter-biljagt-Kommunen-goer-status-paa-bro-skader/artikel/693697?rss
2017-10-23 18:45:01
Udbetaling af jobpræmie kokser for knap 300 personerDer er rod med udbetalingen af jobpræmier. 265 personer, der skulle have fået udbetalt jobpræmie i august, har ikke fået deres penge. Det drejer sig i alt om 470.000 kroner. Det fremgår af et brev, so… http://sn.dk/Danmark/Udbetaling-af-jobpraemie-kokser-for-knap-300-personer/artikel/693736?rss
2017-10-23 18:42:42
Cathrine Dufour slog verdensetterCathrine Dufour fik i weekenden en stor sejr. http://sn.dk/Sydkysten/Cathrine-Dufour-slog-verdensetter/artikel/693714?rss
2017-10-23 18:30:52
DF-top opfordrer lokalpolitikere i hele landet til halalforbudMan kan kun blive borgmester i Horsens med Dansk Folkepartis opbakning, hvis man fjerner al halalslagtet kød i kommunens offentlige institutioner. Både Venstres og Socialdemokratiets borgmesterkandida… http://sn.dk/Danmark/DF-top-opfordrer-lokalpolitikere-i-hele-landet-til-halalforbud/artikel/693734?rss