Mig og bagning
Har faktisk altid interesseret mig for god mad og ikke mindst, selv at få lov til "at stå bag gryden". Men også her, har jeg ikke kunnet kombinere dette med mit aktive job.
Det første jeg skal igang med er bagning, som længe har stået øverst på min ønskeliste.
Min datter Helle, var i 2006 med til at udgive "Politikens bog om Brød" og her fik jeg det første signerede eksemplar med forordet:
"Så er der ingen undskyldning længere - nu er det bare at bage derudaf søde far". Så teorien er dermed på plads, så klarer jeg resten.

Har altid interesseret mig for gode oste

Ost har altid været en del af min hverdag og jeg har efteråret smagt rigtig mange spændende danske og udenlandske spændende oste.

Men for godt 10 år siden, smagte jeg min datters hjemmelavede camembert, og jeg havde svært ved at fatte, at man selv kunne producer en ost som var så lækker og smagte så godt; var fuldt på højde med nogle af de udsøgte franske camembert.

Lovede mig selv, at dette måtte jeg prøve på et eller andet tidspunkt når jeg fik mere tid; og det er nu.


 

 

Hjemmelavet ost - hvordan jeg kom i gang
Har fået stor viden, både teoretisk og praktisk via Dansk Hjemmeproduktion i Estrupholm i Midtjylland.

Købte deres Hjemmeosteri som indeholder alt fra opskrifter til bakker og forme, samt alle de forskellige tilsætningsstoffer, blå- og hvidskimmel og meget andet. Kan desværre ikke offentliggøre deres opskrifter, for de er møsterbeskyttet med copyright ©
Men har fundet opskrifter hos Hjemmeriet i Ringsted.

Via Dansk Hjemmeproduktion har jeg fået kontakt med en vældig sød dame, Aase With Pedersen, som har hjulpet mig godt i gang med min brieost. Hun producerer selv al sin ost og underviser på aftenskoler i osteproduktion.
Se også Facebook gruppen Ostenøderne.

 

 
Så er det lykkedes
Har fundet en gård her på Sjællands Odde hvor jeg kan købe upasteuriseret mælk, har selv en 10 liters dunk med, og betaler 50 kr. for at få den fyldt.
"Kan næsten ikke få armene ned", for nu kan jeg producere de oste jeg har lyst til og med den rigtige kvalitet.

  


Rygning af laks i kuglegrillen
Har sammen med min genbo prøvet noget rigtig spændende, vi benyttede en kuglegrill til røgning af fisk, i dette tilfælde en norsk vildlaksefilet. Foregår med træstykker, bøge-, eller enebærsmuld og en elektrisk gillstarter.

Hjemmelavet pølser - hvordan jeg kom i gang

Har fået stor viden, både teoretisk og praktisk via Danish Oudoor i Tommerup på Fyn.

Deltog i oktober 2013 i et begynderkursus, hvor jeg lærte at lave egne grill- og spegepølser og det gav mig det fornødne skub til at komme godt i gang.

Var i februar 2014 på kursus igen. Her handler det udelukkende om spegepølser, som jo er langt det sværest at arbejde med, i kraft af pølsernes modning, lagring og emballering, primært vaccumpakning. Alt i alt, en meget fin viden at starte op på.

                  ____________________________________
 

 
Bogen om spegepølser
Denne bog har også givet mig en del inspiration, for bogen tager dig med på en rejse rundt i Europa og præsenterer forskellige traditioner indenfor spegepølser fra de forskellige egne af Europa. Du får kendskab til pølsemagerne bag nogle af de specielle pølser og får lov at kigge pølsemageren over skulderen. Læs mere.

Rygning af hornfisk i kuglegrillen
Hornfisk kan nemt blive for tørre når de røges, men gør det i en kuglegrill, og med et rigtig godt resultat.