Hornbeer i Hornsherred
Hornbeer er et af Danmarks mindste mikrobryggerier som er placeret i det smukke Hornsherred, deraf navnet. Blev etableret i 2008.

Når jeg også har stor interesse for dette bryggeri, skyldes det ikke mindst, at det ejes af Jørgen Fogh Rasmussen som igen har prøvet kræfter med noget nyt. Han fik interesse for ølbrygning i sin studentertid og haft den interesse lige siden.

Jeg har lært Jørgen Fogh Rasmussen at kende i 2006, som ejer af Hornherred Huset, hvor han hjalp mig med at tegne mit nye hus på Sjællands Odde. Et pudsigt sammentræf.

Syntes også det er imponerende, at Jørgen i løbet af 4 måneder, har været i stand til at fremstille 12 forskellige øl, som stort set smager godt alle sammen. Imponerende Hornbeer.

Man kan også besøge Gunhilds-Galleri der er placeret i kælderen. Gunhild er Jørgens kone, og har malet samtlige etiketter til alle Hornbeer øl. Se et par eksempler her til højre.

Det er også muligt at besøge Gårdbutikken og købe øllet, hver fredag fra kl. 13:00 - 18:00. Se video.
 

        


Hornbeer udvider kapaciteten
Jørgen Fogh Rasmussen oplyser til Beerticker, at Hornbeer har overtaget alt udstyr fra Vejle Bryghus konkursbo.
Hornbeer får dermed 6 tanke yderligere, til i alt 15 tanke, og brygkapaciteten forøges med 50%. Læs mere.
30.08.2014

 

Ved Ølfestivalen i København
Blev Årets Etiket 2013 kåret af Samlerforeningerne i Danmark. Vinderen blev Julegris(k) fra Hornbeer, på trods af denne julebryg blev lanceret i 2012. Den kunstneriske del af etiketten har Jørgen Fogh Rasmussens kone Gunhild igen stået for.
27.05.2014

 


Hornbeer har erobret Australien
I foråret deltog bryggeriet med en række øl i Australien International Beer Awards. Her viste bryggeriet endnu engang sin styrke med ialt 5 medaljer.
Guld  /  The Fundamental Blackhorn                            
Sølv  /   Barleywine   
Sølv  /  Helge               
Bronze  /  Røgøl                 
Bronze  /  Grisk
22.07.2013

 
Hornbeer fortsætter prishøsten med en sølv medalje
Vinderne af World Beer Cup 2012 blev offentliggjort her til morgen dansk tid i San Diego, Californien.

The Fundamental Blackhorn fra Hornbeer fik sølv i kategorien American-Style Imperial Stout.

Hornbeer høster priser for tiden. The Fundamental Blackhorn er allerede blevet kåret af Danske Ølentusiaster som Årets Danske Ølnyhed 2011 i kategorien 6% og over. Den vandt ligeledes guld ved Stockholm Beer And Whisky Festival i 2011.
06.05.2012

 

Hornbeer har rigtig fået gang i eksporten
Efter at have vundet en række internationale priser i efterår 2011. Det startende ved Stockholm Beer And Whisky Festival, hvor det blev til guld for The Fundamental Blackhorn og sølv for Dryhop. Så fik Dryhop topprisen platinum i Pierre Celis MBeer Europe Contest ved Mondial de la Biere i Strasbourg.

I november blev det også til to medaljer ved European Beer Star – sølv for Framboise og bronze for Sourhorn. Senere på måneden vandt Black Magic Woman så klassen for Imperial Porter ved Göteborg Porterfestival.

Dagbladet Roskilde har talt med brygmester Jørgen Fogh Rasmussen, der nu har travlt med at brygge til udlandet.
"Øllet i den tank her er solgt til Systembolaget i Sverige, og indholdet i den anden skal til Norge. Og de her har Frankrig og Italien vist interesse for".
Norge har vist speciel interesse for Framboise:

"Norge har købt alt det, vi havde i de to øltyper. Men begge øl tager lang tid at lave. Sourhorn tager halvandet år, fordi det lagres i egetønder. Men Framboise skal også nok få sin tid, når folk vænner sig til frugtøl, som man har haft flere hundrede år i Belgien".

Dryhop har givet forespørgsler fra både Frankrig og Italien – særligt som fadøl.
19.11.2014

Hornbeer har gjort det igen, for tredie gang
Hornbeer blev i dag kåret til Årets Danske Bryggeri 2011 af Danske Ølentusiater ved Ølfestival København.
11.05.2012

Så har Hornbeer gjort det igen
Vinderne af European Beer Star er blevet offentliggjort i forbindelse med fagmessen Brau Beviale i Nürnberg, Tyskland primo november 2011 og Hornbeer fik sølv for Framboise i Fruit Lambic kategorien og bronze for Sourhorn i Gueuze Lambic kategorien.
19.11.2011

 

Forårskåde køer
Bryggeriet har siden starten haft meget stor opmærksomhed, dette gælder også de flotte og farvestrålende etiketter, som alle er malet af Gunhild. Billederne er ikke til salg, "det er bryggeriets eje".
Men i forbindelse med kåring af årets øl fra Hornbeer 2008 - har Danske Ølentusiater opfordret Gunhild til at male et større billede, og det blev til de "Forårskåde køer", som er etiketten på Hornbeers Vårsøl.
Maleriet blev sat på aktion på Ølfestivalen i Valby 2009, og her var jeg heldig at anskaffe dette imponerende billede som den højestbydende. Billedet pryder sofavægen i mit nye hus.
25.05.2009

 

    

 
Hornbeer åbner ølbar i København
15. september bliver Cafe Kreuzberg i Kompagnistræde, en parallel gade til Strøget, omdannet til Hornbeers ølbar med 10-12 haner og 15-20 øl på flaske. Navnet på baren bliver nok TapHorn.

Om TapHorn fortæller Jørgen Fogh Rasmussen, brygger og direktør i Hornbeer:

"Vi vil gerne gøre TapHorn til stedet man mødes over en øl – og møder andre personer, der gerne vil diskutere tidens emner. En satirecafe’, et diskusionssted – speakers corner med vægt på mangfoldighed og ytringsfrihed. Men man har også lov blot at sidde og kigge på – og nyde øllene fra hanerne til et tapas bræt. Vi vil tilbyde ”tastere” – dvs 5 øl a 10 cl med gode forslag til hvilken tapas der passer til hver øl. Den mad vi tilbyde, skal være af høj kvalitet og sundt. Meget økologisk og primært dansk."
13.06.2017

 

 
Årets danske ølnyhed 2016
I weekenden vandt Hornbeer Årets Ølnyhed i kategorien af øl over 7,1 procent med Julegris(k). Læs mere.
28.03.2017

 
 
Årets danske ølnyhed 2015
Hornbeers økologiske Charlies Cool Porter vandt med sin fyldige, mørkristede smag overbevisende i kategorien under 6 % - volumenprocent alkohol - med 35% af stemmerne i finalen.
Læs mere.
20.04.2016

 
 
Endnu en guldmedalje
Denne gang blev Hornbeer kåret med deres Røgøl, som fik et flot førsteplads. Danmark blev det sjette mest vindende land efter Tyskland, USA, Canada, Brasilien og Holland. Læs mere.
13.11.2015
 

Mikrobryggerier buldrer frem
Efter finanakrisen er mikrobryggerierne på vej frem igen og er igang med at investere i fremtiden. Med øl som Grisk og Broder Rus er Hornbeer et af de succesfulde bryggerier. Læs mere.
13.07.2015

 

Hornbeer har slået til for fjerde gang
Hornbeer blev i går kåret til Årets Danske Bryggeri 2013 af Danske Ølentusiater ved Ølfestival København.
24.05.2014


Årets ølnyhed 2013 - Viking Chili Stout
Vandt også den første runde i januar, men var ikke nogen tydelig vinder fra starten af anden runde. I løbet af februar tog to øl afstand til konkurrenterne og lå så og kæmpede om førstepladsen. Først i løbet af afstemningens sidste dag blev det klart at Viking Chili Stout ville løbe af med sejren, og det med meget respektable 30,4 % af stemmerne.
23.03.2014

Hornbeer har igen vundet årets ølnyheder 2011
Hornbeer løb med sejren i begge kategorier af Årets danske Ølnyheder.
I kategorien op til 5,9% blev vinderen Dryhop og i kategorien på 6% og derover blev vinderen The Fundamental Blackhorn.
Læs mere og se YouTube.
25.03.2012

Hoornbeer har allerede vundet flere priser; hattrick
Har formået at ’score’ tre gange, og det endda i træk.
Hornbeer stod for Årets danske Ølnyhed 2008, med deres Caribbean Stout, året efter delte de titlen som Årets Bryggeri 2009 med Mikkeller – der i øvrigt opnåede en tredjeplads - og Hornbeer tog så titlen som Årets Bryggeri 2010.
01.04.2010

 
Carribean Rumstout
Resultatet af afstemningen om årets ølnyhed 2008 blev offentliggjort på generalforsamlingen hos Danske Ølentusiaster. Årets danske Ølnyhed blev vundet af det helt nystartede bryggeri Hornbeer i Hornsherred. Bryggeriet sendte de første øl på markedet i foråret 2008, og præsenterede i det tidlige efterår Caribbean Rumstout, som endte med at vinde titlen som Årets danske Ølnyhed 2008. Læs artiklen, klik her, se TV2-Lorry.
29.03.2009