Mig og flyvning
Har siden jeg var helt lille, haft meget stor interesse i flyvning, både selv at komme i luften men også viden om de flyvemaskiner jeg har truffet på min vej.

Kulminationen var i 1975, hvor jeg boede 3 uger klods op af startbanen i Søndre Strømfjord, hos Lis og Lorentz Mollerup, han var stationschef hos SAS.
Med ham på vagt, var der omkring 125 starter og landinger om dagen. For mange små og mellemstore flyv fra USA til Europa, brugte denne lufthavn som transit eller brændstofpåfyldning.

Oplevede US Air Force største transportfly, en C5er, fløj i en Sikorsky fra Air Greenland, Forsvarets Herkules C130, var med et forsyningsflyv fra Bradley Air Service fra Canada ud midt i indlandsisen, til US Dry 2 vejrstationen samt et utal af flyvninger i mindre Piper maskiner.

Arbejde og ferie
I forbindelse med mit nordiske job hos Codan de sidste år, har jeg været mellem København - Stockholm - Oslo, ikke mindre end 256 gange. Så jeg vil kalde mig selv en garvet passager.

Hertil kommer rigtig mange ferie flyvninger, med den største i 2006 til Auckland i New Zealand. Mellemlandede i den helt nye lufthavn i Bangkok og med en samlet flyvetid på 23 timer.

"Mit fly"
Har siden 2005 været medlem af DC-3 klubben.
Fik mit certifikat "My first flight in DC-3, Danish Dakota Friends Certifies that Hans-Henrik Topp has participated in Douglas DC-3 flight OY-BPB".

Flyvet har nu fast station i CPH Roskilde lufthavn, om vinteren i en gammel hangar i CPH København; overflyttet fra Værløse lufthavn.
Flyvet er bygget i USA og var på vingerne første gang den 03.04.1944. Se årets flyveprogram.

    

                  ____________________________________

 

.


Veteraflyvning hos Andellandsbyen Nyvang
Efter lang tids forberedelse og en kæmpe indsats af mange frivillige, kunne man idag indvie en nye hangar og præsentere deres første veteranfly, som er et KZ-3 zoneambulancefly fra 1946. Flyet blev brugt til af afhente patienter på Danmarks småøer og havde plads til piloten og een patient. Se billeder og se TV Øst.
23.08.2015

                          
Følg flytrafikken Worldwide
Her kan du på få sekunder og ganske gratis få overblik over samtlige flyninger og studere flyene ned til mindste detalje.

Du kan se, hvornår hvert enkelt fly lettede, hvor det er på vej hen, hvor hurtigt det flyver, og hvornår det sidst gav lyd fra sig for blot at nævne nogle få detaljer.
Læs mere om nyheden eller vis Radarvirtuel.

Se en tilsvarende site for Europa, Watch Air Trafic eller en site primært for Danmark, Naviad.